Уест Бромич - Арсенал, мач от 32-я кръг на английската Висша Лига. Стадион "Дъ Хоуторнс", начало 17.00 часа.


Групата за мача на Арсенал:

Вратари: Шчесни, Фабиански
Защитници: Монреал, Гибс, Саня, Вермаелен, Косиелни, Мертезакер, Дженкинсън
Полузащитници: Касорла, Подолски, Рамзи, Артета, Окслейд-Чембърлейн, Коклен, Росицки, Аршавин
Нападатели: Жиру, Жервиньо

Контузени:  Уилшър, Уолкът, Диаби


ПРОГНОЗА:
Арсенал гостува на Уест Бромич в пореден решителен мач за тима в борбата за Топ 4. Напоследък формата на "артилеристите" се подобри значително и те са вече съвсем близо до Тотнъм и Челси. Сините и Шпорите имат много тежка програма в предстоящите мачове, а са налегнати от умора и контузии. Затова вероятността да загубят точки е много висока.

За да се възползва от това обаче Арсенал има нужда да печели задължителни победи. Поредното изпитание са "Дроздовете" които до нова година бяха един от хитовете на първенството. Напоследък тимът на Стив Кларк намали оборотите, но въпреки това остава един от отборите с подчертано силно домакинско представяне.

Арсенал от своя страна не е от най-силните гости, но в последните мачове тази тенденция сякаш леко се промени и тимът има 4 победи в последните си пет мача като гост във всички турнири. Същевременно в директните двубои срещу Уест Бромич, Арсенал в четири поредни визити няма загуба на "Дъ Хоутърнс".

Ситуацията с кадровите проблеми в двата тима е идентична, като за домакините ще липсва наказания Юсуф Мулумбу и контузените Золтан Гера и Джордж Торн. За Арсенал пък не са на линия Джак Уилшър и Тио Уолкът, които имат нужда от още седмица, за да се оправят, както и дълготрайно контузения Абу Диаби.

Ключов фактор в този двубой ще бъде мотивацията на двата тима и в това отношение той доста прилича на мача срещу Суонзи преди три седмици. Домакините не се борят за нищо, като са на комфортно място в средата на таблицата. Арсенал от своя страна преследва конкретна цел, а настроението в тима е позитивно след добрите мачове напоследък. Тази различна атмосфера би следвало да направи и разликата.


Резултат: 1:3