Уест Бромич влоши още повече кризата в Арсенал и приближи Арсен Венгер до напускането му, след като победи Артилеристите с 3:1 у дома и им нанесе четвърта загуба в последните 5 срещи от първенството. 

Статичните положения отново свършиха отлична работа на Дроздовете, които вкара две попадения след корнери, докато Арсенал направи твърде малко в предни позиции и угрозата да изпадне от четворката са все по-реални. 

Феновете отново издигнаха плакати с искане Венгер да си тръгне, като и два самолета минаха над стадиона, като първия развя лозунг против французина, докато вторият бе в негова подкрепа. 

С 50 точки обаче лондончани могат да бъдат пратени на 6-о място, ако Манчестър Юнайтед спечели своя двубой утре. В същото време Уест Бромич продължава да се наслаждава на отличен сезон и с 43 точки е твърдо на 8-о място. 


За домакините имаше 2 промени от отбора, който загуби с 0:3 от Евертън, като Брънт и Рондон се появиха на местата на Якоб и Робсън-Кану. За Арсенал Дани Уелбек стартира в нападение заедно с Алексис Санчес и Уолкот. Йозил отново не бе в групата, а Жиру остана на пейката. 

Гостите установиха контрол върху топката още от началото, но без да стигне до нещо опасно, а и темпото бе ниско. Алан Ниом направи добър пробив за домакините като преодоля трима съперници, но в решаващия момент не успя да направи точното подаване. След това удар на Маклейн бе спасен от Чех. 

Така обаче се стигна до 12-ата минута, когато Уест Бромич повече след запазената си марка – статично положение. След корнер Крейг Доусън успя да отклони от вратарското поле и да накаже лошите действия в защитата на Арсенал. Това бе 13-ото попадение на Дроздовете след ъглов удар през сезона. 

Лондончани обаче отговориха много бързо. Само 3 минути по-късно Джака намери Санчес, който имаше достатъчно време, за да овладее, да си нагласи топката и да я прати във вратата на Фостър, бележейки 22-ия си гол за сезона. 

След това гостите изглеждаха по-опасни, но и домакините дебнеха за удобни възможности, от които да се възползват. В 33-ата минута Фостър спаси удар на Рамзи, след което Ниом блокира добавката на Уолкот. Това бе отлично положение за Арсенал. 

Последва опасно положение и за Албиън. Дарън Флечър стреля опасно, но Чех успя да избие, а последвалия корнер, въпреки че създаде паника не донесе гол. Малко след това обаче се оказа, че Чех е с контузия и трябва да напусне, като на негово място се появи Оспина. 

След паузата центриранията продължиха да носят проблеми на Арсенал и Рондон пропусна да вкара. Секунди след като бе заменен от Робсън-Кану обаче, попадението бе факт. Оспина не успя да овладее и героят на Уелс от Евро 2016 отбеляза с второто си докосване. При удара имаше съмнения за засада, но след консултация с помощника си Нийл Суобрик зачете гола. 

Венгер пусна Оливие Жиру, а в средата на втората част Дани Уелбек бе близо до изравняването, но ударът му с глава срещна гредата. След това Робсън-Кану бе изведен срещу Оспина, който спаси диагоналния му удар, а след това Шадли бе блокиран от съперник. 

В 75-ата минута обаче интригата приключи, като домакините вкараха пак след корнер. Доусън отново бе оставен да се засили и да засече отлично, не оставяйки шансове на плахия Оспина, който не бе много сигурен какво иска да направи. 

В оставащото време гостите изглеждаха примирени със загубата и така и не направиха нещо кой знае какво в предни позиции, носейки ново разочарование на феновете си. 

Уест Бромич – Арсенал    3:1

1:0    Доусън 12
1:1    Санчес 15
2:1    Робсън-Кану 55
3:1    Доусън 75

Уест Бромич: Фостър, Доусън, Макоули, Еванс, Ниом, Флечър, Ливърмор, Брънт (72 Якоб), Шадли (90 Фийлд), Маклейн, Рондон (54 Робсън-Кану)
Арсенал: Чех (38 Оспина), Бейерин, Мустафи, Кошчелни, Монреал, Джака, Рамзи, Окслейд-Чембърлейн, Уолкот (65 Жиру), Уелбек, Санчес (78 Айоби)