Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер вярва, че полузащитникът Месут Йозил и нападателят Алексис Санчес имат желание да продължат договорите си, които изтичат в края на сезона.

Според британските медии, и двамата имат сериозни претенции за увеличение на заплатите, а самият Венгер неколкократно заяви, че всички преговори са замразени за след края на сезона. Санчес специално, за когото се говори, че иска да напусне като свободен агент, е голмайстор на тима към момента с 22 попадения.

"Аз лично вярвам, че и двамата искат да останат. Надявам се, че клубът ще намери начин в преговорите с тях, за да ги удовлетвори, заяви Венгер пред репортерите.

В арсеналската общност и в Англия като цяло има все по-настойчиви призиви Венгер да напусне крлуба след 20 години начело и седмо отпадане на осминафиналите в Шампионската лига подред. Отборът се срина до 6-ото място във Висшата лига, като това беше последствие от преговорите за нов договор на играча, както и от тежките поражения от Байерн в Шампионската лига. Самият Венгер все още не е дал ясното си мнение какво смята да прави.

"Аз съм напълно наясно в мислите си. Дали ще остана още две години? Mойте усилия ще бъдат същите, както и досега. Няма да се отрази на усилията, които ще положа", заяви още френският треньор-ветеран. "Ние не търсим извинение за резултатите до момента. Наистина резултатите не са това, което всички искаме.

Венгер потвърди, че 32-годишният испански полузащитник Санти Касорла няма да се върне на терена до края на сезона, въпреки очакванията. Ветеранът на вратата Петер Чех, контузил се по време на мача с Уест Бромич, ще пропусне още две срещи заради травмата в прасеца. Нападателят Лукас Перес е аут от сблъсъка с 3-ия Манчестър Сити заради разтежение в слабините.