Арсенал запази надежди за място в четворката и се върна на победния път, след като срази Уест Хям с 3:0. 

Силно второ полувреме помогна на Артилеристите да спечелят едва за втори път в 7 мача и да подобрят актива си до 54 точки, с 4 зад Манчестър Сити. Арсен Венгер пък ще е малко по-спокоен. 

В същото време загубата бе пета поредна за Чуковете, които с 33 точки са притеснително близо до опасната зона, от която ги делят само 5 точки и Славен Билич определено ще остане под напрежение. 


За Арсенал на вратата започна Емилиано Мартинес, след като освен Петер Чех и Давид Оспина бе с травма. Това бе първи мач за него през сезона във Висшата лига. Габриел и Елнени също започнаха, а в нападение отново бе предпочетен Дани Уелбек. За гостите се завърна Михаил Антонио след контузия, а Анди Каръл водеше атаката. 

Мачът започна с доста празни метра по трибуните на „Емиратс”, но това бе протест от феновете, които влязоха след 13-ата минута, тъй като 13 години изминаха от последната титла на Арсенал. 

Санчес опита далечен удар в началото, но той не донесе нищо. Гостите стояха доста добре, като агресията в действията им вършеше работа. Лансини стреля опасно от свободен удар, но му не му достигна малко точност. В 14-ата минута и Марк Нобъл се оказа на добра позиция, но не прояви прецизност при изстрела. 

В 20-ата минута домакините имаха сериозни претенции за дузпа, когато Масуаку избута Уолкот, но реферът Аткинсън не отсъди такава, макар и да имаше основание за това. 

Постепенно Артилеристите се подобриха и в 26-ата минута Дани Уелбек трябваше да се справи по-добре при едно положение, но не успя да засече. След това Уолкот не бе точен след добра работа на Уелбек. 

Лондончани обаче определено играеха силно и в 41-ата минута трябваше да поведат. Санчес се справи с двама съперници в наказателното поле и намери Бейерин, чийто удар бе блокиран от Колинс, а впоследствие и опита на Елнени бе отклонен в корнер. При неговото изпълнение Уелбек засече, но Рандолф улови и така паузата дойде при 0:0.  

След почивката Арсенал определено се подобри и в 51-ата минута Йозил се оказа на добра позиция, но докосването му го подведе и не успя да стреля. В 58-ата минута обаче германецът даде аванс на своите, след като намери далечния ъгъл, макар и с не много силен удар. 

Това до голяма степен пречупи Чуковете и малко след това Уелбек накара Рандолф да прави спасяване. В 68-ата минута интригата на практика приключи. Санчес изведе Йозил вляво, след което последва подаване пред вратата към Уолкот, който отбеляза. 

Малко по-късно Бейерин пропусна да се разпише, но пък след това Мартинес отрази изстрел на Лансини. В 83-ата минута обаче резервата Оливие Жиру направи победата класическа след много майсторски удар в далечния ъгъл. 

Арсенал – Уест Хям    3:0

1:0    Йозил 58
2:0    Уолкот 68
3:0    Жиру 83

Арсенал: Мартинес, Бейерин, Мустафи, Габриел, Монреал, Елнени (82 Рамзи), Джака, Уолкот (82 Чембърлейн), Йозил, Санчес, Уелбек (74 Жиру)
Уест Хям: Рандолф, Байръм, Фонте, Колинс, Масуаку, Нобъл (80 Едимилсон), Куяте, Аю, Лансини, Антонио (46 Снодграс), Каръл (65 Сако)