Aрсенал постигна жизненоважна победа с 2:1 при визитата си на Мидълзбро насред "Ривърсайд".

Това стана в среща от 33-ия кръг на Висшата лига. 

По този начин лондончани имат вече 57 точки на сметката си и са на 7 точки от Манчестър Сити, който е 4-и, но тимът има пред себе си и мач по-малко.

Боро пък се отдалечи от спасяването, след като е 19-и и е на 6 точки от спасителната зона.

Алексис откри за гостите в 42-ата минута, но в 50-ата Негредо се разписа. Все пак Йозил донесе успеха на гостите в 71-ата минута. 


Домакините започнаха по-активно през първите няколко минути и създадоха няколко добри атаки, докато играта на "артилеристите" през първите минути изобщо не вървеше. 

Постепенно след първите 20 минути гостите поеха инициативата, но въпреки това не се стигна до голови опасности пред двете врати. 

В 33-ата минута лондончани създадоха най-добрия си шанс от началото на мача. Кошчелни намери Жиру, но в последния момент Лидбитър успя да избие топката и да предотврати попадение във вратата. 

Все пак обаче в 42-ата минута "артилеристите" стигнаха до попадение. Алексис Санчес отправи фантастичен удар от фаул и в крайна сметка препарира противниковия страж.

До почивката нямаше повече попадения и гостите излязоха с гол аванс преднина.

Второто полувреме започна отлично за домакините и в 50-ата минута те изравниха. 

Даунинг намери с прекрасно центриране Негредо и в крайна сметка той с крак отклони топката в противниковата врата. 

В 56-ата минута Негредо можеше да направи обрата в срещата пълен, но ударът му от няколко метра премина над напречната греда.

Боро можеше да реализира още един гол малко след това, но Чех спаси от упор топката, която Аяла насочи към неговата врата и запази надеждите на тима му а победа. 

В 67-ата минута Йозил бе на осъм да реализира, но Гузан се намеси прекрасно и попречи на чилиеца да вкара от няколко метра. 

Само четири минути след това Рамзи свали една центрирана топка към Йозил и в крайна сметка германецът с премерен удар в близкия ъгъл от няколко метра реализира. 

В последните минути и двата тима имаха шансове да вкарат попадения, но ги пропиляха. 

МИДЪЛЗБРО - АРСЕНАЛ 1:2
0:1 Санчес 42
1:1 Негредо 50
1:2 Йозил 71

МИДЪЛЗБРО: Гузан, Барахан, Фабио (17 - Френд), Аялс, Гибсън, Даунинг, Лидбитър, Клейтън, Рамирес, Де Рон, Негредо

АРСЕНАЛ: Чех, Монреал, Кошчелни, Габриел, Холдинг, Йозил (90 - Бейерин), Рамзи, Джака, Окслейд-Чембърлейн, Жиру, Санчес (90 - Коклен)