Арсен Венгер вече работи по трансферните цели на Арсенал за следващия сезон, което е сериозно потвърждение, че плановете му са да остане. 

Французинът все още не е разкрил бъдещето си, въпреки че още преди повече от месец обяви, че е наясно с него. Феновете стават все по-недоволни, но  това явно не го притеснява изобщо. 

„Работя до последния ден на сезона за настоящето и бъдещето. Трансферните цели са бъдещето на клуба и са от много голямо значение. Какво ще стане с мен е на второ място. Най-важното е бъдещето на Арсенал“ заяви той преди утрешния мач срещу Лестър. 

Артилеристите все още имат шансове да завършат в четворката, тъй като имат 3 мача по-малко от третия Ливърпул и ако ги спечелят ще се изравнят с Червените. Евентуалното спечелване на ФА Къп, където предстои финал срещу Челси, също би бил добър финал на кампанията. Босът отрече и раздяла с Оливие Жиру, който е резерва през този сезон. 

„Не съм получавал запитване от Марсилия за него и нашето желание е той да остане при нас“ заяви наставникът преди сблъсъка срещу шампионите.