С доста сериозен късмет Арсенал надви Лестър с 1:0 у дома и запази шансове да завърши в Топ 4. Двубоят бе от 34-ия кръг на Висшата лига. 

Артилеристите не бяха убедителни и определено не впечатлиха с представянето си, но малко преди края стигнаха до успеха благодарение на автогол на Роберт Хут. 

Пред доста празни места на трибуните, Лисиците също имаха своите положения и може би заслужаваха поне точка, но не успяха да я постигнат. 

Те остават 15-и с 36 точки, на 6 от опастана зона, докато Арсенал се изкачи на 6-ото място с 60 точки и два мача по-малко от третия Ливърпул. 


Венгер отново започна с трима в защита, като Бейерин и Гибс действаха по двата фланга, а Йозил, Санчес и Уолкот бе триото в предни позиции. За гостите Уйоа партнираше на Варди в нападение. 

Домакините започнаха по-активно, като очаквано владееха топката, но първата ситуация бе за Лисиците, след като в 8-ата минута след статично положение топката не бе изчистена добре, Олбрайтън подаде към Варди, който веднага стреля, но встрани. 

Артилеристите продължиха да се опитват да създават чисти ситуации, но не им се получаваше. В 16-ата минута Коклен стреля отдалеч, но Шмайхел изби, а малко след това Джака прати топката над вратата при друга ситуация. 

В 22-ата минута Чех спаси лондончани. Дълъг тъч от Фукс бе отклонен с глава от Уйоа, като топката попадне в Марез, който веднага стреля от десетина метра, но вратарят успя да избие с отличен рефлекс, а последвалият корнер не донесе нищо. 

Гостите обаче играеха доста добре, докато Артилеристите имаха проблеми. Едва в 28-ата минута домакините стигнаха до добро положение, когато Уолкот проби в наказателното поле и стреля, но Шмайхел реагира добре и спаси. 

Това даде началото на добър период на Арсенал и след корнер Габриел отклони топката, а Монреал бе на път да засече, но Фукс пресече. В самия край на полувремето Санчес можеше да вкара, но ударът му срещна напречната греда и паузата дойде при 0:0. 

След нея домакините продължиха да имат трудности да се справят със защитата на съперника и все не бяха прецизни в последната третина. От Лестър също бяха опасни, като след нов тъч Ндиди стреля с глава, но без да затрудни Чех, който улови. 

В 61-ата минута Джака стреля отдалеч, получи се рикошет, но Шмайхел реагира добре и изби. Кошчелни стреля слабо с глава във вратаря, докато мъките на домакините в атака продължаваха. 

Венгер смени схемата на 4-4-2, като пусна в атака Уелбек и Жиру, но това не промени кой знае колко ситуацията. В 80-ата минута Лестър атакува опасно, докато Кошчелни лежеше на земята контузен. Оказаки получи шанс и стреля, но Габриел бе на място и блокира удара. 

Не се виждаше как домакините ще стигнат до гол преди в 87-ата минута щастието да им се усмихне. Монреал опита удар от границата на наказателното поле, като топката бе далеч от целта, но се отби в тялото на Хут, заблуди Шмайхел и влезе във вратата. 

Лестър опита да реагира, но за малкото оставащо време не успя да стигне до изравнителен гол. 

Арсенал – Лестър    1:0

1:0    Хут 86 автогол

Арсенал: Чех, Габриел, Кошчелни, Монреал, Бейерин, Коклен (76 Рамзи), Джака, Гибс (69 Уелбек), Уолкот (76 Жиру), Йозил, Санчес
Лестър: Шмайхел, Симпсън, Беналуан, Хут, Фукс, Дринкуотър, Ндиди, Олбрайтън, Марез, Уйоа (70 Оказаки), Варди