Германският шампион Байерн Мюнхен е готов да строши трансферния си рекорд и да извади цели 65 милиона евро за звездата на Арсенал Алексис Санчес, гръмна английският вестник "Телеграф".

Така баварският колос ще изпълни финансовите искания на "артилеристите", които нямат намерение да коментират оферти под 60 милиона евро (по информация на вестник "Билд"), въпреки оставащите едва 12 месеца до изтичането на договора на чилиеца.

Самият футболист е останал силно впечатлен от Байерн покрай директните сблъсъци между двата отбора в Шампионската лига този сезон, спечелени от мюнхенци със стряскащия общ резултат 10:2. 

Санчес иска да се събере в един отбор със сънародника си Артуро Видал, а за капак двамата имат общ футболен агент, който е готов да уреди трансфер на нападателя на стадион "Алианц Арена".

Арсенал също е готов на сделка с баварсия колос, защото не иска да изпусне сърдития Алексис без пари и в същото време не иска да подсилва пряк конкурент във Висшата лига. Челси и Манчестър Сити не крият амбициите си да извадят крупна сума за него, но мениджърът Арсен Венгер и бордът на директорите на Арсенал са против.

Списание "Шпорт Билд" стига още по-далеч и твърди, че Байерн е получил разрешение от Арсенал да води преговори с Алексис за неговите лични условия. Спекулира се, че баварците са готови да му плащат 18 милиона евро на сезон, което ще го направи №1 по заплата в цялата история на клуба.

Интересна статистика показва, че чилиецът е бягал средно по 8.68 километра на мач през този сезон за Арсенал. За сравнение "старчетата" на Байерн Франк Рибери и Ариен Робен са тичали средно по 10.98 и 10.03 километра на мач. До момента Санчес има 24 гола и 18 асистенции в 46 мача през сезона.