Вратарят на Рома Войчех Шчесни призна, че е щастлив в Рим, но с удоволствие би се върнал в Арсенал през лятото. Полският национал прекара под наем при „вълците“ в последните два сезона, но все още не е ясно как ще продължи кариерата му.

„Дойдох тук след ужасен сезон. Бях в лош момент и изпитвах нужда да рестартирам кариерата си. Тук всичко беше ново за мен, но беше свеж старт. Новите съотборници и ръководители ми помогнаха да узрея като играч.

Мисля, че това беше най-добрият ми сезон, защото запазих постоянство. Чувствам се добре. В Италия има много добри вратари и не мога да твърдя кой е най-добрият сред тях. Аз лично дори не бих посмял да се сравня с Буфон – нито като човек, нито като вратар.

Сезонът на Рома беше на възходи и падения. Изгубихме важни мачове в ключови моменти, а можехме много повече. Не трябваше и да отпадаме от Лига Европа. Имахме няколко наистина много слаби мача, но като цяло се представихме добре.

Мисля, че Рома е топ отбор и трябва да печели трофеи, но сравнението с Ювентус е немислимо. Те имат страхотен състав и 25 футболисти, на които можеш да разчиташ във всеки момент. Изглежда, че те знаят винаги какво е нужно, за да победят. Имат манталитет на победители. Дори, когато не са във форма, печелят. Може би това е разликата между двата отбора, защото не виждам какво друго ни липсва.

Да играя с Франческо Тоти е почти нереално. Гледах го с интерес още, когато бях дете и никога не съм си и мечтал дори да бъда в един отбор с легенда като него. Същото бе и с Буфон, когато играх за първи път срещу него.

Щастлив съм в Рома, чувствам се узрял като вратар, но през лятото ще трябва да взема решение. Аз съм играч на Арсенал и договорът ми за наем приключва. Ще трябва да се върна в Лондон. Винаги съм казвал, че бих го направил отново“, каза Шчесни.