Арсен Венгер не спести похвалите си за Алексис Санчес, който отново изигра страхотен мач, въпреки че бе под съмнение преди началото му, като с два гола осигури победата над Съндърланд с 2:0. 

„Взех решение той да стартира 4 часа преди сблъсъка, а когато той излезе на терена и получи топката се превръща в дявол и забравя болката. Никой не може да постави под въпрос желанието и качествата му. Видя се отново, че той е един от най-добрите в света и се надяваме, че ще прави това още дълго време тук” заяви Венгер намеквайки, че в клуба не губят надежда, че Санчес ще остане. 

Иначе Венгер се надява конкурентите на отбора му за топ 4 да получат отпор в последните си мачове. Ман Сити се нуждае от точка на терена на Уотфорд, а Ливърпул трябва да победи Мидълзбро, за да си гарантират двата тима място в Шампионската лига. 

„Мисля, че Сити може да има проблеми, тъй като Уотфорд не е лесно място за гостуване. Ние просто очакваме всеки тим да се бори, както Съндърланд го направи срещу нас. Те заслужават поздравления, защото се хвърлиха за всяка топка и ни дадоха здрава битка. Трябваше да запазим концентрацията и спокойствието си и го направихме, което ни помогна да спечелим” добави Венгер.