Легендата на Арсенал Дейвид Сиймън е на мнение, че клубът трябва да промени финансовата си политика, ако иска да привлича големи футболисти.

"Иска ми се мениджърът да разполага с повече пари за трансфери. Смятам, че ние вече изоставаме от два-три клуба, които са по-напред финансово, харчейки повече пари. Това трябва да се промени в Арсенал", каза Сиймън пред Omnisport.

"Арсенал трябва да преразгледа структурата на заплатите си. Можеш ли да си привлекателен за топ-играчите, когато не плащаш топ-заплати? Толкова е просто."

"Те трябва да са реалисти с настоящите заплати. Ако един топ играч иска да дойде в Арсенал и те му дават по 100 бона на седмица, но друг клуб му предлага 200 бона, къде ще отиде този футболист? Много е просто - Арсенал вече не е привлекателен за големите играчи. 

"Алексис Санчес е играч, който може да вкарва отвсякъде. Йозил си е Йозил. Понякога го има, друг път го няма. Но и двамата са специални футболисти и могат да решават мачове."

"Бих искал Венгер да остане, защото му се възхищавам. Той е готин човек и беше брилянтен, когато дойде в клуба. Бих искал с него клубът да се бори за титлата, но към момента сме много далеч от тази цел", добави англичанинът.