Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер има сериозни проблеми в центъра на защитата си преди съботния финал за ФА Къп срещу Челси. 

Бразилецът Габриел Паулиста е аут с контузия в коляното, от която ще се възстановява между 6 и 8 седмици и може да пропусне дори началото на подготовката за следващия сезон. 

Лоран Кошчелни е наказан за червения картон от мача с Евертън, а Шкодран Мустафи е под въпрос, тъй като е с вирусно заболяване. 

Така германецът Пер Мертезакер е много вероятно да бъде титуляр, въпреки че записа първото си участие за сезона именно срещу Карамелите през миналия уикенд. Роб Холдинг също е вариант, но пък той няма опит. Начо Монреал също е опция, но при това положение французинът вероятно ще се върне към формация с четирима в отбрана. 

„Габриел ще е аут между 6 и 8 седмици, но за радост се оказа, че травмата му не е чак толкова сериозна. Мустафи е болен и все още не тренира, което ни поставя в трудно положение. Надявам се, че ще намеря решения до събота, като ще преценя дали да заложа на четирима в отбрана” заяви Венгер. 

Арсенал ще опита да спаси сезона си с триумф за ФА Къп, което донякъде ще компенсира 5-ото място във Висшата лига. Челси обаче гони дубъл след триумфа в първенството.