Арсенал успя да завърши сезона по изключителен начин, след като грабна ФА Къп. Отборът на Арсен Венгер победи шампиона Челси с 2:1 на финала, на "Уембли".

Санчес откри за "артилеристите" в 4-ата минута, а в 76-ата Диего Коста изравни преди две минути след това Рамзи да донесе успеха на своите с победно попадение.

"Сините" иначе завършиха мача с човек по-малко, след като в 68-ата минута Моузес получи втори жълт и респективно червен картон.

Това бе и рекорден 20-и финал за Арсенал в турнира, а "артилеристите" са най-успешният отбор в тази надпревара.

Отборът вече има 13 трофея в тази надпревара и по този начин задмина Манчестър Юнайтед, a това го прави абсолютен властелин на най-стария футболен турнир в света.

Освен това трофеят за ФА Къп е трети за Арсенал и Арсен Венгер в последните 4 години. Доста интересно е какво е бъдещето на французина, който вече е почти с изтекъл договор.


Срещата започна по най-добрия начин за символичните домакини и в 4-ата минута те успяха да стигнат до попадение чрез Алексис с което откриха резултата в своя полза.

Чилиецът потърси с една топка намиращия се в засада Рамзи, но уелсецът не игра с топката, а латиносът профуча покрай отбраната на гостите и я довкара във вратата.

За да зачете попадението главният рефер трябваше да се посъветва със своя асистент, като в крайна сметка посочи центъра и голът на Санчес бе зачетен. 

Десетина минути след попадението си звездата на "артилеристите" бе близо до втори гол, но негов удар с отби в гредата.

Малко след това и Челси отговори на предизвикателството. Диего Коста бе намерен на добра позиция в наказателното поле, но неговият удар бе блокиран. 

След тази ситуация обаче Арсенал отговори с чиста такава, след като Йозил бе намерен на супер позиция в наказателното поле и се опита да матира Куртоа, но Кейхил в последния момент изчисти пред голлинията. 

В 20-ата минута Уелбек засече прекрасно центриране и бе цяло чудо, че топката не влезе във вратата. Тя се отби в гредата, а след това в Рамзи и накрая отново в гредата.

През следващите минути оборотите продължиха да бъдат изключително високи, а Оспина трябваше да се намесва след опасен удар на Диего Коста.

Малко преди почивката пък Уелбек отправи удар, който бе доста опасен, но като цяло в тази ситуация лондончани можеха да си "изиграят картите" по друг и по-умен начин. 

Второто полувреме започна добре за "сините" и в 49-ата минута Канте отправи нелош удар, който обаче попадна право в ръцете на Оспина. 

Само три минути след това пред Моузес също се откри положение, което обаче бе изключително чисто, но той отправи удар, който обаче бе отразен от противниковия страж. 

В 55-ата минута и Арсенал създаде добър шанс да удвои аванса си, но ударът на Бейерин се отби в противников играч и в крайна сметка попадна в ръцете на Куртоа. 

Малко след това Педро опита късмета си от 20-25 метра, но топката профуча покрай вратата. 

Темпото на игра продължи да бъде високо и след първия час, и в 65-ата минута Бейерин бе много близо до втория гол, но ударът му бе спасен по брилянтен начин от Куртоа.

В 70-ата минута Челси остана с човек по-малко, след като Моузес симулира за дузпа в наказателното поле и реферът му показа втори жълт и червен картон.

Шест минути след това "сините" стигнаха малко изненадващо до изравнителен гол чрез Диего Коста, който бе намерен от Вилян в наказателното поле и си спря топката, а след това с удар от воле около малкия пеналт не даде шансове на противниковия страж.

Само две минути след това Арсенал си върна предимството. Жиру намери Рамзи пред малкото наказателно поле и уелсецът с летящ плонж с глава реализира.

В 85-ата минута Бейерин бе на косъм да вкара феноменален гол, но топката профуча на сантиметри от страничната греда, след като преди това той направи феноменален рейд.

Три минути след това Оспина спаси Арсенал, след като по феноменален начин отрази удар на Диего Коста, а малко след това Йозил нацели страничната греда и пропусна брилянтен шанс.

До самия край нямаше повече голове.

АРСЕНАЛ - ЧЕЛСИ 2:1
1:0  Санчес 4
1:1  Диего Коста 76
2:1 Рамзи 78

АРСЕНАЛ: Оспина, Холдинг, Мертезакер, Монреал, Белерин, Рамзи, Джака, Окслейд-Чембърлейн (77 - Коклен), Йозил, Санчес,(90+4 - Елнени) Уелбек (77 - Жиру)

ЧЕЛСИ: Куртоа, Аспиликуета, Давид Луис, Кейхил, Моузес, Канте, Матич (62 - Фабрегас), Алонсо, Педро (72 - Вилян), Азар, Диего Коща

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/lt3yHypVTT0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/lt3yHypVTT0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/WlQ1UH42zt0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>