Арсен Венгер намекна много сериозно, че ще остане в Арсенал, след като снощи тимът му все пак завърши сезона с трофей, печелейки Купата на ФА. 

Скандален гол на Алексис Санчес и попадение на Аарън Рамзи помогнаха за триумфа с 2:1 срещу Челси, което до голяма степен означава, че той ще остане в клуба, въпреки 5-ото място във Висшата лига. 

„Не може да си в професията 35 години и то най-високо ниво, ако не си правилния човек за тази работа. Моята цел просто е клубът да върви добре. Всичко обаче опира да ръководството. Дали съм точния човек? Това е въпрос не на популярност, а на компетентност“ коментира той. 

Очаква се бъдещето на Венгер  да остане ясно окончателно другата седмица, въпреки че още през зимата той бе заявил, че в началото на пролетта всичко ще е ясно. Наставникът очаквано бе щастлив след триумфа, който определи като „специален“. 

„Това е един от най-гордите моменти в кариерата ми, защото никой не ни даваше шанс. Ние обаче показахме отдаденост и класа. През последните два месеца се представихме страхотно и показахме, че вървим напред. Единни сме и този отбор определено има изключителен потенциал. Ще запазя медала си със сигурост от тази специална вечер“ добави Венгер, който твърди, че може да приема критики. 

„Като човек на публична позиция очаквам да бъда критикуван. Приемам, че много хора не са съгласни с мен. Смятам обаче, че когато си фен и мачът започне, трябва да подкрепиш отбора си. В крайна сметка критиките са нещо нормално и за 25 години не съм имал проблеми с журналисти и фенове“ каза още специалистът.