Защитникът на Арсенал Пер Мертезакер обяви, че звездата на отбора Алексис Санчес трябва сам да реши бъдещето си и да получи време за това. 

Манчестър Сити и Байерн искат да привлекат чилиеца, който желае да играе в Шампионската лига, което не може да стане с лондончани през новия сезон. 

През уикенда обаче мениджърът Арсен Венгер изрази оптимизъм в неговото оставане, след като двамата са разменили съобщения. Според последните информации Арсенал е готов да плаща по 275 000 паунда на седмица на футболиста, но така или иначе сагата около бъдещето му продължава. 

„Той има нужда от почивка и спокойствие. Направи много за нас, като през миналия сезон игра почти във всеки мач, а след това участва и на турнира за Купата на Конфедерациите. Нека да бъде оставен на мира, за да може да реши какво иска да прави. Решението трябва да е негово, за да може да играе свободно” заяви германецът. 

Както е известно за Мертезакер  това ще бъде последният сезон, след като обяви, че прекратява кариерата си през следващото лято, след което ще получи треньорска роля в академията на клуба. 

„Искам да постигна максималното. Най-важно ще бъде да нямам контузии и да съм на разположение на мениджъра всеки уикенд. Освен това ще се наслаждавам максимално и искам да бъда полезен” заяви бранителят.