Арсен Венгер е категоричен, че Арсенал няма да се раздели с лидера си Алексис Санчес през това лято, въпреки че той още не е подновил договора си. 

Чилиецът има година от контракта си с лондончани, но заяви, че иска да играе в Шампионската лига, което през новия сезон няма как да се случи заради петото място на лондончани от миналата кампания. 

Манчестър Сити продължава да се интересува от футболиста, но босът на Артилеристите е категоричен, че клубът няма да продаде най-добрия си играч. 

„Решението вече е взето и то е да не го продаваме. Не смятаме да го променяме“ заяви Венгер, който не е впечатлен особено от твърденията, че самият Санчес е изразил желание да бъде част от топ-турнира на Европа. 

„Не отдавам голямо значение на преводни неща, защото прочетох цялото интервю и то бе по-различно от това, което се публикува. За мен фокусът е върху Висшата лига, която е по-важна от Шампионската. 20 сезона бяхме част от турнира и със Санчес можем отново да се върнем в него“ добави Арсен, който преди време продададе Робин ван Перси на Манчестър Юнайтед за 24 милиона лири точно преди последната година от контракта му. 

„Сега е различно, тъй като тогава Робин щеше да стане на 31, докато Алексис е по-млад. В момента ние продължаваме да се опитваме да подсилим отбора и оставаме активни на трансферния пазар и да търсим възможности“ каза още французинът.