Легендата на Арсенал Тиери Анри очаква силно представяне от Александър Лаказет в дебютния му сезон на Острова, но също така смята, че всички нападатели в тима трябва да бъдат на ниво, за да могат лондончани да се представят на ниво. 

Френският нападател бе привлечен от Лион за рекордна сума и се очаква да бъде твърд титуляр, но според Анри и Оливие Жиру и останалите офанзивни играчи като Уелбек, Уолкот и разбира се Санчес, трябва да играят силно. 

„Лаказет е различен нападател от Жиру, което според мен е добре, тъй като говорим за различни видове атакуващи играчи. Има ирония в това, че Жиру е титуляр за Франция, а Лаказет е негова резерва и не мисля, че подобно нещо се е случвало в историята на футбола. Много хора казват, ча английската лига е различна от френската, но аз вярвам, че сега, когато около има и по-качествени играчи, той също ще направи добър сезон“ заяви Анри. 

„Също така обаче смятам, че и ротацията ще бъде ключова. Ще има моменти, когато отборът ще се нуждае от силен Жиру или от това Санчес да играе в средата, както и от принос на Уелбек или Уолкот. Аз обаче наистина харесвам много Лаказет и вярвам, че той ще се справи както трябва, защото винаги досега е вкарвал голове“ добави бившият голмайстор на Артилеристите.