Висшата лига на Англия започна с невероятно зрелище, в което Арсенал надви Лестър с 4:3 на своя „Емиратс”. 
 
Двубоят бе изпълнен с обрати и интересни моменти, оставяйки феновете без дъх през цялото време, преди в крайна сменка домакините да стигнат до триумфа. 
 
Арсенал поведе рано, но след това трябваше на два пъти да догонва, преди да успее да направи обрат в последните минути, благодарение на двама играчи влезли от пейката. 
 
Защитите и на двата състава със сигурност не бяха убедителни, но все пак нападателите на лондончани успяха да компенсират това, като новото попълнение Александър Лаказет  се разписа в дебюта си. 

В състава на Арсенал очаквано стартираха новите попълнения Александър Лаказет и Сеад Колашинац. Венгер пусна трима в отбрана, като Бейерин и Чембърлейн баха на двата фланга. Йозил също намери място в единайсеторката. 

 
За гостите нямаше особени изненади, като Джейми Варди и Шинджи Оказаки действаха в атака, а Келечи Ихеаначо остана на пейката. Ндиди и Мат Джеймс стартираха в средата на терена, а в отбрана Хари Магуайър партнираше на Уес Морган. 
 
Началото бе фантастично, защото още във 2-ата минута Александър Лаказет се разписа в дебюта си. Елнени центрира и французинът бе на точното място, за да засече с глава и да отбележи, вдигайки феновете на крака. 
 
Радостта на Арсенал обаче не продължи дълго. В 5-ата минута Хари Магуайър отклони на далечната греда и намери Шинджи Оказаки, който изравни. Темпото бе вихрено и атаките следваха и към двете врати в тези минути. 
 
Варди бе спрян от Холдинг, а Чембърлейн стреля малко покрай целта. Лондончани имаха предимство, но контрите на Лестър бяха опасни. В 22-ата минута удар на Уелбек бе блокиран, а след това изстрел на Колашинац бе спасен от Шмайхел. 
 
Голът се печеше, само че падна във вратата на Арсенал. Елнени сбърка в своята половина, а Марк Олбрайтън намери Джейми Варди, който отблизо нямаше как да пропусне. 
 
Това шокира донякъде Артилеристите, които в 41-ата минута поискаха дузпа за игра с ръка на Ндиди, но такава не бе отсъдена. В добавеното време на първата част обаче, Арсенал все пак изравни. При една ситуация се получи разбъркване, топката се оказа в Колашинац, който заедно с Уелбек се измъкна срещу вратаря и нападателят реализира на празна врата. В крайна сметка 2:2 след едно фантастично полувреме.  
 
Арсенал започна лошо след почивката и Лестър се възползва. В 56-ата минута Варди засече центриране на Марез от корнер и плъзна топката в  далечния ъгъл, за да изведе Лисиците напред. 
 
Феновете на домакините отново бяха на път да изпитат разочарование, но все пак до края имаше време. Бейерин бе близо до изравняване в 61-ата минута, но Шмайхел го разочарова. 
 
Венгер направни и трите си смени, но голът така и не идваше. Рамзи стреля неточно с глава, но в 83-ата именно той изравни. Той овладя една топка на далечната греда и я прати в мрежата. Преди попадението обаче имаше игра с ръка на Йозил, която реферът не отсъди. 
 
И в 85-ата минута пълният обрат стана факт. Друга резерва – Оливие Жиру засече с глава след корнер и спомощта на напречната греда направи 4:3. До края опитите на Лестър за изравняване не са увенчаха с успех и така Арсенал стигна до изстрадания триумф. 
 
Арсенал – Лестър 4:3
 
1:0 Лаказет 2
1:1 Оказаки 5
1:2 Варди 29
2:2 Уелбек 45+2
2:3 Варди 56
3:3 Рамзи 83
4:3 Жиру 85
 
Арсенал: Чех, Холдинг (67 Жиру), Монреал, Колашинац, Бейерин, Елнени (67 Рамзи), Джака, Окслейд-Чембърлейн, Йозил, Уелбек (75 Уолкот), Лаказет
Лестър: Шмайхел, Симпсън, Морган, Магуайър, Фукс, Ндиди, Джеймс (82 Амартей), Марез, Олбрайтън (88 Грей), Оказаки (82 Ихеаначо), Варди