Легендата на Арсенал Тиери Анри е видял застой, а не прогрес при победата на лондончани над Лестър с 4:3 в петък. 

Хората на Арсен Венгер имаха големи проблеми и трябваше да наваксват на два пъти изоставане, преди  все пак да успеят да спечелят благодарение на гол на резервата Оливие Жиру. 

Въпреки че Арсен Венгер не можеше да използва важни защитници като Кошчелни, Мертезакер и Шкодран Мустафи французинът смята, че проблемите в защита са много сериозни. 

„Може да говорите за еволюция или революция в Арсенал, но аз бих нарекъл случилото се „застой“. Гледах мача с Лестър и знаех през цялото време какво ще се случи. Всеки път, когато Лисиците имаха топката очаквах да вкарат, а винаги когато тя бе наше притежание смятах, че ще отбележим“ коментира Анри. 

„Във формацията с трима в защита от основно значение е това, което се случва пред бранителите. Ако там няма достатъчно преса, тогава проблемите за тримата в отбрана ще бъдат много сериозни. Това, което се случи, съм го виждал много пъти. Арсенал успя да се върне в мача и да го спечели, но всеки път ли ще вкарваш 4 гола и ще получаваш 3?“ добави той. 

„Това все пак е първият мач от сезона и някои момчета наистина бяха нови за отбора. Играта обаче бе подобна на това, което ставаше често и през миналия сезон. Просто нямаше промяна. Необходим е по-добър контрол, а титлите обикновено се печелят от отборите със сълни защити. Да, хубаво е да можеш да вкарваш, но е важно и да не получаваш“ каза още французинът. 

„Вярвам, че Арсенал може да бъде конкурентен и на теория разполага с необходимото качество, но ключово е и самите играчи да вярват в това. Не съм убеден, че Арсенал ще влезе в Топ 4, макар и да би могъл. Феновете не са доволни от липсата на борбеност“ изтъкна Анри.