Няма прогрес по отношение на споразумение с Алексис Санчес относно евентуалния мо нов договор с Арсенал, обяви мениджърът Арсен Венгер. 

Чилиецът навлезе в последния сезон от контракта си с лондончани, които рискуват да го загубят без пари през следващото лято, ако не се разберат с него за оставането му. 

Спекулациите за бъдещето на играча разбира не спират, но босът на Артилеристите продължава да твърди, че продажбата му сега не стои на дневен ред. 

„Той влезе в последния сезон от договора си, но на този фронт нямаме прогрес. От финансово естество ситуацията наистина не е идеална и се изискват известни отстъпки. Това обаче не означава, че той няма да преподпише и ние продължанаме да работим върху това. За съжаление има и опцията да напусне свободно“ заяви Венгер. 

„Ние обаче трябва да направи избор между ефективност на терена и финансовия интерест и ако успееш да намериш компромис ще бъде идеално. В този случай смятаме, че ще ви бъде полезен в спортно отношение“ добави босът, който няма да разчита на Санчес и за мача със Стоук в събота. Той обаче се надява, че Окслейд-Чембърлейн ще остане, въпреки че е свързван с Челси. 

„Ценя го високо и той е един от играчите, които се развиват и аз искам да остане тук дълго време“ заяви Венгер, след като и крилото навлиза в последната година от контракта си.