Стоук Сити - Арсенал, мач от 28-я кръг на английската Висша Лига. Стадион "Британия", начало 17.00 часа.

 

Групата на Арсенал:

Вратари: Шчесни, Фабиански,
Защитници: Саня, Гибс, Мертезакер, Косиелни, Монреал, Вермаелен, Дженкинсън
Полузащитници: Артета, Росицки, Касорла, Уилшър, Йозил, Фламини, Окслейд-Чембърлейн
Нападатели: Жиру, Подолски, Гнабри, Бендтнер, Саного

Под въпрос: Гибс, Монреал

Контузени: Шелстрьом, Уолкът, Рамзи, Диаби

 


ПРОГНОЗА: Арсенал гостува на Стоук Сити в първият от серията изключително трудни мачове, която предстои на тима.

На хартия дори този мач се пада сравнително лесен, преди серията срещу Евертън, Байерн, Тотнъм, Челси и Манчестър Сити. Провал в който и да било от тези мачове почти сигурно би лишил "артилеристите" от шансове да се пребори за трофея в съответния от трите турнира, за които се борят.

Така сега срещу "Грънчарите" Арсенал трябва да постигне задължителна победа. Това обаче не е никак лесно точно на този стадион. Статистиката показва, че Арсенал има само една победа тук в последните си седем гостувания във всички турнири. Това стана през 2010-та година. Спомените от успеха обаче не са никак приятни, тъй като точно тогава Райън Шоукрос счупи брутално крака на Аарън Рамзи.

През този сезон под ръководството на Марк Хюз Стоук не се представя никак убедително и всъщност има 6 точки по-малко, отколкото по същото време миналата година при Тони Пюлис.  В последните си 10 мача Стоук има само една победа и е само на три точки над зоната на изпадащите.

Въпреки тези проблеми засега няма директна заплаха за мястото на Хюз. Причините са позитивният стил на игра, както и впечатляващото представяне срещу Челси, Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити като домакин. От тези три мача Стоук спечели цели 7 точки.

Арсенал от своя страна е най-добрият отбор в гостуванията през този сезон. Освен това "артилеристите" са почти безпогрешни срещу отбори от дъното и досега имат 13 победи от 15 мача. Допълнителен бонус е това, че през седмицата тимът нямаше мач и ще бъде напълно свеж. Това важи най-вече за Месут Йозил, който получи почивка в последния мач.

Затова тимът на Арсен Венгер има преимущество в този мач и е по-вероятно да стигне до успеха.

Резултат: 1:2