Шефовете на Барса се провалиха и в последните часове на трансферния прозорец в опитите си да прилапат една от звездите на ПСЖ - Анхел ди Мария, както и на Месут Йозил от Арсенал.

Каталунците имаха мераци и към двамата, но за пореден път удариха на камък, както се случи и с Коутиньо от Ливърпул.

Така Барса не успя да вземе още една звезда с парите от рекордния трансфер на Неймар в ПСЖ. Както е известно, вицешампионът на Испания подписа с Усман Дембеле от Борусия (Дортмунд) за феноменалните 105 000 000 евро, както и с Паулиньо срещу 40 000 000 евро.

Снощи от Барса са предложили за аржентинския национал 40 млн. евро, но от ПСЖ са били категорични, че няма да се разделят с 29-годишния бивш футболист на Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед за по-малко от 60 млн. Това веднага е накарало шефовете на испанския гранд да стопират разговорите.

Арсенал пък е поискал от каталунците за Йозил цели 50 000 000 евро, което също е стопирало сделката. Договорът на Месут с англичаните е до лятото на 2018 година и още тази зима той може да преговаря с други отбори, а след година ще стане свободен агент и от Арсенал няма да приберат и евро за правата му.