Арсенал се върна на победния път след разочарованията през август и разби Борнемут у дома с 3:0. 
 
Лондонани тотално доминираха и можеха да спечелят по-убедително. Дани Уелбек вкара на два пъти, а веднъж се разписа и Александър Лаказет. 
 
Така Артилеристите вече имат 6 точки и са по-спокойни в средата на класирането, докато проблемите за Черещките остават, тъй като тимът загуби и четвъртия си мач през сезона. 

За Арсенал Алексис Санчес остана на пейката, като Арсен Венгер отново стартира с трима в защита. Босът на гостите Еди Хау започна с офанзивен тим, в който Джош Кинг и Джърмейн Дефо водеха атаката. 
 
Още от началото Арсенал започна да доминира и в 6-ата минута поведе, когато Колашинац свърши добра работа отляво и центрира, а въпреки че Дани Уелбек не успя да засече с глава, а отклони с рамо, все пак заблуди Бегович и вкара. 
 
Последва удар на Джака отдалеч, спасен от стража на Черешките, които се лутаха сериозно на „Емиратс”. Йозил пък накара Бегович да спасява свободния му удар в 16-ата минута. 
 
Вторият гол изглеждаше въпрос на време и той дойде в 27-ата минута. Йозил подаде към Лаказет, Аке не успя да пресече, което даде възможност на французина да напредне и да преодолее Бегович с отличен удар от границата на наказателното поле. 
 
До почивката Арсенал пропусна още няколко положения. Лаказет не успя да вкара втория си гол в мача след грешка на Бегович, а след хубава атака удар на Колашинац бе отклонен в корнер. 
 
Нещата можеха да станат интересни малко след паузата, когато Дефо се измъкна и засече с глава, но прати топката  в гредата. И това се оказа важно, защото секунди след това Арсенал отново реализира. Рамзи отне от Гослинг и подаде на Уелбек, който завърши с прецизен удар в далечния ъгъл. 
 
Йозил и отново Уелбек пропуснаха да реализират нови попадения, а и влезлият от пейката Коклен не успя да вкара при една възможност. Санчес и Жиру се появиха за последните двайсетина минути, но не успяха да увеличат преднината на своя отбор. 
 
Арсенал – Борнемут 3:0
 
1:0 Уелбек 6
2:0 Лаказет 27
3:0 Уелбек 51
 
Арсенал: Чех, Кошчелни, Мустафи, Монреал, Бейерин, Рамзи (63 Коклен), Джака, Колашинац, Йозил, Уелбек (73 Санчес), Лаказет (73 Жиру)
Борнемут: Бегович, С. Кук, Аке, Мингс (46 Франсис), А. Смит, Фрейзър (38 Айб), Гослинг, Артър, Дениълс, Кинг, Дефо (70 Мусе)