Бившият футболист на Байерн Мюнхен и Ливърпул Дитмар Хаман даде интервю за Sportbuzzer, в което говори за ситуацията в Арсенал. Той не пропусна да коментира също така мърсисайдци и техния мениджър Юрген Клоп.

"Арсен Венгер все още има работа, защото спечели няколко пъти ФА Къп в последните години. Арсенал от доста време е в спиралата, която го връща назад. Те имат изключителни играчи, но отдавна нямат отбор на терена", започна Хаман.

"Под ръководството на Венгер този отбор няма структура. Можеш да загубиш мач, но не можеш да допуснеш 10 гола, както им се случи в двата мача срещу Байерн миналия сезон. Нещо не е както трябва - отпред и отзад."

"За последните 3-4 години Венгер срина абсолютно всичко, което беше постигнал в предходните 20. За мен не е нормално и поведението на Месут Йозил, чието оставане в клуба зависи от това дали Венгер ще бъде начело на отбора."

"Не можеш да имаш такива изисквания в един неспокоен клуб, без значение от името ти. Йозил е служител на Арсенал, а не на Венгер. Ако си недоволен, тогава си върви и го кажи ясно. Месут е играч, който "потъва" 10 пъти на година. Зидан и Фиго не го правеха и точно тук се състои разликата между Йозил и играчите от най-висока класа."

Хаман говори и за любимия Ливърпул: "Не разбирам защо Клоп е сравняван с най-големите мениджъри на клуба. За целта той трябва да започне да печели титли. Само по този начин ще е част от тази категория. Не знам дали ще успее. В Шампионската лига имаш шансове само ако умееш да се защитаваш. Ливърпул изпитва трудности във Висшата лига срещу отбори с добра тактика. А в ШЛ ще им бъде още по-трудно".