Алексис Санчес игра цял мач срещу Донкастър Роувърс, за да влезе в оптимална форма, заяви мениджърът на лондончаните Арсен Венгер. Той беше провокиран от въпрос дали всъщност чилиецът играе в подобни протоколни мачове за назидание след протестите си през лятото.

"От моя страна проблем няма. Аз просто се опитвам да го вкарам в оптимална форма, а освен това купата на лигата и Лига Европа са важни турнири за мен. Алексис отсъства дълго време поради контузия и аз мисля, че все още не е готов напълно чисто физически. Вчера го пуснах в игра, за да натрупа практика. Затова го оставих и 90 минути", каза той.

Арсенал е на 12-о място в първенството, а в следващия си мач приема десетия в класирането Уест Бромич. Този отбор няма точка на "Емирейтс" от 2010-а година насам, но Венгер очаква силен мач в защита за състава на Тони Пюлис.

"Те имат богат опит във Висшата лига, а и техният мениджър знае как да подходи към този мач. Силни са при статични положения и са солидни в защита. Срещу тях се вкарва трудно", добави французинът.