Арсенал удари с 2:0 УБА и записа страхотна победа във Висшата лига. С този успех "артилеристите" се изкачиха до седмо място в класирането с 10 точки, на цели 6 от Сити и Юнайтед, които са на върха. УБА е на 11 позиция с осем точки.

И двата гола за домакините набута Александър Лаказет (20 и 67-дузпа). Така Лаказет влезе в историята на Висшата лига, след като се разписа във всеки от първите си три домакински мача в първенството. Постижение, което до този момен беше непосилно за нито един играч.

Друго интересно нещо около Арсенал бе е, че Арсен Венгер започна с Алексис Санчес в стартовия си състав, а в края той бе заменен от другата звезда на тима Месут Йозил. Двамата все още не са подновили договорите си с лондончани и в края на този сезон ще станат свободни агенти и могат да си тръгнат без пари.

С тази победа "артилеристите" продължиха успешната си серия над УБА и вече имат пет поредни домакински победи над този съперник. Трябва да се отбележи още, че Арсенал навъртя цели 11 последователни успеха във всички турнири на "Емирейтс".

От своя страна УБА продължава потъването, след като започна добре сезона, но в последните кръгове записа незадоволителни резултати. Трябва да се отбележи и рекордната среща под №633 във Висшата лига на Гарет Бари, който счупи досегашното постижение на Райън Гигс.

„Уникален момент за мен и съм горд, че достигнах този рекорд от 633 срещи. Това наистина е нещо уникално и дори не мога да си го представя“, сподели 36-годишният халф. Бари дебютира във Висшата лига през 1998 година, като е записал мачове още за отборите на Астън Вила, Манчестър Сити и Евертън.

Мениджърът на УБА Тони Пулис пък загуби и 11-ата си визита на тима от Северен Лондон. Това бе мач №100 за Пулис във Висшата лига.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/F0lbNn2xK_k" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>