Джак Уилшър няма много време да спаси кариерата си в Арсенал, обяви мениджърът Арсен Венгер, според когото следващите 3 месеца ще бъдат ключови за халфа, чийто договор изтича през лятото. 

Серия контузии пречи на халфа да разкрие потенциала и сега той отново опитва да се наложи при Артилеристите, след като през миналата кампания бе преотстъпен на Борнемут. 

Уилшър записа 3 участия до момента за лондончани, като особено силно игра срещу БАТЕ в Лига Европа и според французина до края на декември ще стане ясно дали той може да се върне на високо ниво. 

„Никой не може да постави под съмнение таланта на Джак Уилшър, но за съжаление контузиите му са твърде много. В крайна сметка за тази работа трябва да си здрав. Изискванията във физическо отношение са солидни и можеш да си на ниво само ако си способен да изиграеш 10 мача един след друг“ заяви Венгер. 

„Джак просто трябва да остане здрав и да продължи да бъде конкурентен на останалите. Ако се представи силно от сега до декември е много вероятно да остане. При нов проблем обаче, ще бъде доста трудно. Това е важен период за него, тъй като той е в Арсенал от дете, а и притежава отлични качества. Силно се надявам, че до 2-3 седмици той ще може да играе редовно“ добави босът.