Уотфорд победи Арсенал с 2:1 в двубой от 8-ия кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Викъридж Роуд".

"Стършелите" ужилиха болезнено футболистите на мениджъра Арсен Венер, след като стигнаха до пълен обрат, губейки на полувремето с 0:1.

Победата прати Уотфорд на четвърто място в класирането, докато Арсенал е шести, като има равен брой точки с Челси, Ливърпул и Бърнли. Тимът на Венгер успя да вкара първи гол като гост от края на миналия сезон, но има само една спечелена точка далеч от дома в четирите мача от настоящата кампания в първенството.

Домакините започнаха двубоя доста вдъхновено и доминираха във владението на топката, но до някакво по-опасно положение така и не се стигаше. 

Първата любопитна ситуация в срещата дойде едва в 28-ата минута. Мохамед Елнени си освободи пространство и нанесе мощен удар извън наказателното поле, който премина на малко от горната греда.

В 37-ата минута отново Елнени се озова очи в очи с вратаря и шутира по земя към десния ъгъл. Вратарят Аурелио Гомеш обаче внимаваше и реагира с котешки рефлекс, за да отрази опита му.

Две минути по-късно капитанът Пер Мертезакер изведе Арсенал напред в резултата. Защитникът се извиси най-високо от всички и засече с глава центриране от ъглов удар на Гранит Джака.

След този гол футболистите на Арсен Венгер се окопитиха и поеха инициативата, но в крайна сметка до нов гол така и не се стигна през първото полувреме.

Оборотите значително се вдигнаха през втората част и все пак двата тима отново не успяваха да стигнат до нещо по-опасно пред една от двете врати.

Все пак чудото се случи и "артилеристите" стигнаха до сериозно положение. В 63-ата минута Алекс Иуоби нахлу в наказателното поле и отправи опасен диагонален удар, който обаче бе спасен по прекрасен начин от Гомеш. 

В 70-ата Уотфорд получи правото да изпълни дузпа. Ричарлисън влезе на скорост в наказателното поле и Ектор Бейерин го повали на земята. Реферът Нийл Суорбик посочи бялата точка и Трой Дийни отбеляза хладнокръвно.

В 86-ата минута домакините можеха да извоюват победата, след като Андре Карийо се озова в чудесна позиция, овладявайки прецизен пас в наказателното поле. Но изстрелът на футболиста мина високо над напречната греда.

В добавеното време "стършелите" стигнаха до пълен обрат. Том Клевърли се оказа на правилното място при разбъркване в наказателното поле на Арсенал. Халфът стреля необезпокояван и оформи крайния резултат 2:1.

Уотфорд - Арсенал 2:1

Голмайстори: Мертезакер (39), Трой Дийни (71), Том Клевърли (93)

Уотфорд: Гомеш, Холебас, Бритос, Мариапа (Карийо 63'), Фемения, Кабаселе, Дукуре, Ричарлисън, Клевърли, Перейра (Капу 81'), Грей (Дийни 63')
Мениджър: Марко Силва

Арсенал: Чех, Коласинак, Монреал, Мертезакер, Кошчелни (Холдинг 85'), Белерин, Джака, Елнени, Уелбек (Йозил 61'), Иуоби, Лаказет (Жиру 69')
Мениджър: Арсен Венгер

Уотфорд, стадион "Викъридж Роуд"
Съдия: Нийл Суорбик
Жълти картони: Кристиан Кабаселе (Уотфорд)