Уотфорд – Челси, мач от 24-ия кръг на Висшата лига, стадион „Викаридж Роуд”, 21,45 часа

Групата на Уотфорд: 
Гомес, Пантилимон; Ниом, Аня, Прьодл, Каткарт, Паредес, Бритос, Холебас; Хурадо, Капу, Уотсън, Абди, Амрабат, Суарес, Гедиура; Игало, Дийни 

Контузени: Хобън, Екстранд
Без право да играе Аке

Групата на Челси: 
Куртоа, Бегович; Иванович, Зума, Рахман, Кейхил, Тери, Аспиликуета; Лофтъс-Чийк, Фабрегас, Микел, Матич, Оскар, Кенеди, Уилиан; Педро, Коста

Контузени: Реми, Фалкао

Прогноза

Челси се надява да продължи с възхода си при гостуването на Уотфорд. Сините са без загуба в 7 поредни срещи от първенството и въпреки че направиха равен със Стършелите в края на декември у дома, сега са съвсем различен отбор. 

Влиянието на Гуус Хидинк се усеща, така че Сините ще бъдат уверени на „Викаридж Роуд”, още повече, че не са губили от Стършелите вече в 9 поредни срещи във всички турнири, печелейки 7 от тях. Последният триумф на Уотфорд е от 1999 година. 

Странно или не обаче, лондончани все още не са печелили поредни срещи през кампанията и сега ще се опитат да го направят с всички сили. От идването на холандеца те са спечелили 7 точки при своите 3 визити, след като преди това имаха общо 5 в 8 двубоя далеч от дома. 

Уотфорд се върна на победния път в миналия кръг и продължава да заема позиция в средата на класирането, като все още е далеч от Кике Флорес знае, че отборът все още не си е осигурил оцеляването. 

Новакът загуби 5 пъти у дома през сезона и в 6 поредни срещи е без суха мрежа, което също показва, че нещата не са съвсем наред. Все пак в лицето на Одион Игало домакините имат сериозен голмайстор, който ще иска отново да огорчи съперника си от „Стамфорд Бридж”. 

При всички положения гостите са фаворити, но Уотфорд не трябва да бъде подценяван, защото вече на няколко пъти показа, че може да се противопостави на най-добрите. Еден Азар най-после се отпуши за сезона, макар и от дузпа и въпреки новината, че поне засега нов договор на Джон Тери не е предложен, шампионите би трябвало да успеят да стигнат до триумфа. 

Резултат: Уотфорд – Челси    1:2