Защитникът и капитан на Арсенал Пер Мертезакер сподели голямото си разочарование си след загубата на "артилеристите" от Уотфорд с 2:1. Бранителят се усъмни в решението на съдията, който да отсъди дузпа за "стършелите" в средата на второто полувреме.

"Не съм сигурен дали Белерин направи дузпа срещу Ричарлисон. Честно казано, тези действия са много бързи и е трудно да кажеш дали рефера взе правилно решение. Аз мисля, че това трябваше да ни събуди, но стана обратното. 

Аз мисля, че ни лиспваше владение, особено във втората част. Когато имахме топката ние пропуснахме възможността си, но и не играехме добре. В първото полувреме държахме топката и владеехме ситуацията, беше много добра игра. Във втората част губехме топката и очевидно не направихме достатъчно. 

Ако само се браниш и не създаваш на контра ще пропуснеш шанса си да убиеш мача. След това е трудно във Висшата лига да спечелиш какъвто и да е мач", каза Мертезакер.

Бранителят вкара първия гол в срещата, но след изравняването във втората част Уотфорд, стигна и до късно попадение в добавеното време за да допусне загуба.