Арсенал продължи с победния си ход на „Емиратс“, като записа 12-ата поредна победа у дома, разбивайки новака Хъдърсфилд с 5:0. 
 
Три бързи гола в средата на второто полувреме донесоха убедителния триумф на Артилеристите, в основата на който бе завърналия се след заболяване Месут Йозил, който се отчете с гол и две асистенции. Оливие Жиру пък влезе от пейката и вкара на два пъти. 
 
Така хората на Арсен Венгер вече имат 28 точки, като дръпнаха с 4 пред Тотнъм и продължават да се задържат в четворката. Териерите пък загубиха за 6-и път в 8 срещи и с 15 точки не са чак толкова далеч от опасната зона, а и определено има спад в представянето им. 

Началото бе идеално за домакините, които поведоха още в 3-ата минута. Аарън Рамзи даде отличен извеждащ пас към Александър Лаказет, който преодоля Льосл с удар в близкия ъгъл. Това бе 5-ият му гол на „Емиратс“ през сезона. 

Попадението успокои лондончани и няколко минути по-късно Рамзи стреля над вратата от границата на наказателното поле. Пртежанието също бе на страната на домакините. 
 
Последваха минути без кой знае какви ситуации, преди в 23-ата Занка да не успее да стреля точно с глава след статична ситуация. Териерите понатрупаха увереност, но Арсенал продължаваше да доминира и в 33-ата минута Лаказет от почти нулев ъгъл преодоля Льосл, но Крейни изби от голлинията. 
 
Малко след това Хъдърсфилд поиска дузпа, когато Муние падна след като бе притиснат от Мустафи. Реферът обаче не отсъди нищо и може би бе прав, въпреки че друг на негово място може би отсъдил и наказателен удар.  
 
В крайна сметка паузата дойде при 1:0 за Арсенал, като домакините нямаха кой знае колко добри възможности, след като поведоха рано в мача. 
 
След почивката стана интересно. Първо Йозил се забави да стреля при една ситуация и бе блокиран, а Хъдърсфилд отговори с удар на Куанър, който бе спасен от Чех. В 54-ата минута Муние стреля, получи се рикошет, след което Чех не се ориентира добре, но успя да избие с помощта на гредата.  
 
Последва пропуск на Жиру преди да дойдат и минутите, в които Арсенал помете съперника с 3  бързи гола. Всичко се случи между 68-ата и 72-ата минута. Първо Жиру засече подаване на Йозил и вкара, а веднага след това германецът даде нова асистенция, този път към Санчес. 
 
Самият Йозил увенча отличната си игра с попадение малко след това, когато се възползва от подаване на Рамзи и преодоля Льосл. В 87-ата минута Жиру вкара и второто си попадение, когато отблизо стреля в мрежата след добра работа на Колашинац. 
 
Арсенал – Хъдърсфилд 5:0
 
1:0 Лаказет 3
2:0 Жиру 68
3:0 Санчес 69
4:0 Йозил 72
5:0 Жиру 87
 
Арсенал: Чех, Кошчелни, Мустафи, Монреал, Бейерин, Рамзи (73 Уилшър), Джака Колашинац, Йозил, Санчес (73 Уелбек), Лаказет (46 Жиру)
Хъдърсфилд: Льосл, Йоргенсен, Шиндлер, Крейни, Хадергьонай, Моой (74 Уилямс), Хог (78 Уайтхед), Льове, Куонър, Качунга, Муние (74 Депоатр)