Арсенал изостава на 19 точки от Манчестър Сити, но за Арсен Венгер други неща са от значение. 

Снощи Артилеристите отново не спечелиха, след като стигнаха само да 0:0 срещу Уест Хям, но въпреки това наставникът не губи амбицията си. 

„Не искам да говоря за първото място на Сити. Разбирам, че това е добре за заглавията, но ние трябва да мислим за следващия двубой, а и в момента Сити са твърде напред. Едно е обаче да водиш, а съвсем друго да се предадеш. Така че нашата работа е да се борим и да даваме най-доброто от себе си до последно” заяви Венгер. 

„Не искаме да мислим за нищо друго. Наше задължение е да се стремим да печелим мачовете си и ще видим къде ще завършим. Сити са си Сити. Ние знаем какво се случва и те са проблем за нас, както и за всички останали” добави наставникът, който очаквано не бе доволен от равенството с Чуковете. 

„Има разочароващи мачове, в които завършваш наравно и този бе такъв. В последната третина бяхме 10 срещу 10, но съперникът се бранеше добре. Липсваше ни острота, а Уест Хям се чувстваше комфортно да заложи на физиката, което му върши работа в момента” изтъкна още Венгер.