Вратарят на Аржентина Серхио Ромеро стана герой за своите в снощния полуфинал на Мондиал 2014 срещу Холандия, спасявайки две дузпи на "лалетата".

Още по темата

 

Оказа, се отличникът на аржентинската врата е ползвал помощта на "пищов" по време на най-важния изпит в живота си до този момент.

В интернет изплува видео, на което се вижда как Ромеро изважда лист хартия от гащите си и после отново го прибира там.

Дълбоката резерва на Монако от миналия сезон се превърна в национален герой в Аржентина, спасявайки дузпите на Влаар и Снайдер. Така Аржентина се класира на първи финал на световно първенство от 1990 година насам.

Използването на тайна бележка не е новост при изпълнение на дузпи. Интересното е, че през 2006 година аржентинците бяха свалени на земята с такъв "пищов".

Тогава вратарят на Германия Йенс Леман получи бележка със следния текст: "1. Рикелме - горе вляво 2. Креспо - дълга засилка и вдясно, къса засилка и вляво 3. Хайнце долу вляво 4. Аяла чака дълго, дълга засилка и вдясно 5. Меси бие вляво 6. Аймар изчаква дълго и бие вляво 7. Родригес бие вляво".

Леман спаси изстрелите на Аяла и Камбиасо, за да класира Германия на полуфинал. Няколко месеца след престрелката на Мондиал 2006 бележката на Леман беше продадена на търг за 1.3 милиона евро...