Селекционерът на Аржентина Алехандро Сабея не бе на себе си от радост, след като класира страната за финала на Мондиала.

"Гаучосите" спечелиха срещу Холандия след дузпи и ще играят в директен мач за трофея срещу Германия, чийто тим само преди един ден разби на пух и прах домакините от Бразилия със 7:1.

"Aз съм много щастлив поради няколко причини. Една от тях е заради моите футболисти, а другите причини - заради спортно-техническия щаб, моето семейство, населението на Аржентина, футболната федерация на страната и всички тези, които бяха с нас", обяви специалистът на пресконференцията след мача.

"Ние успяхме да се класираме за финала на Мондиала и това е исторически момент. Сблъсъкът срещу Холандия бе изключително труден, може би обаче заслужено завърши при реми преди дузпите, но все пак аз си мисля, че в тези 120 минути ние имахме добри шансове да спечелим".

"Все пак станахме победители при дузпите. Ако те бяха спечелили при дузпите, щях да кажа същото".

"Много съм доволен от професионализма на играчите ми, ние никога не се отказваме и го показахме в този мач. Моите момчета дадоха всичко от себе си в търсенето на победата. Въпреки, че имаме един ден по-малко да се възстановим за финала и сме играли повече от германците, ние вярваме, че можем да спечелим срещу тях и да триумфираме".

"Германия винаги е показвала физическа мощ и тактическа, и психическа сила. Те са имали през годините много фантастични футболисти в състава като Румениге, Оверат, Бекенбауер и други.

"В последно време натурализират футболисти, като например един Гюндоган. Въпреки това са отбор, който знае как да работи като едно цяло. Ще подходим към финала с много упорита работа, но вярваме в успеха", завърши специалистът.