Голямата звезда на Бразилия Неймар подкрепи съотборника си от Барселона Лионел Меси преди финала на Мондиала между Аржентина и Германия.

Така бразилецът призна, че стиска палци на големия враг в лицето на "Гаучосите" за трофея. Това донякъде има логика, предвид факта, че "Селесао" бра голям срам срещу немците на 1/2-финалната фаза и загуби с 1:7.

"Меси заслужава да спечели титлата от Мондиала", обяви Неймар по време на пресконференция.

"Той ми е приятел и аз му желая най-доброто".

Аржентина и Германия ще се срещнат на финал, на световно първенство, за трети път в историята.

"Маншафта" стана краен победител след финала през 1990 година, а южноамериканците триумфираха през 1986 година.

За Неймар пък Мондиала приключи още след 1/4-финалите, след като след зверско влизане на Сунига от Колумбия, той счупи прешлен.

Бразилецът каза още доста интересни неща по време на пресконференцията си.

"Толкова съм въодушевен да видя отново моите съотборници. Разбира се, положението е тежко, но както им казах "Ние започнахме заедно и отпаднахме заедно". Загубата от Германия е историческа, но това не означава, че трябва да сме с наведени глави. Това е спорт. Надявам се, че възможно най-скоро ще започнем отново да се усмихваме", отбеляза той.

"Не знам какво се случи срещу Германия, но това беше като припадък. Лесно е да говориш след мача, но е трудно, когато си там, на терена".

"Аз не се срамувам да кажа, че бях част от този отбор, който загуби с 1:7. Горд съм обаче да обявя, че играх с футболисти като Тиаго Силва, Фред и други в националния тим".

"Това е една от най-лошите седмици в живота ми. Не бих просто могъл да си представя по-лоша. Въпреки това обаче аз само ще си взема поуки от това. Бог си знае работата и щом се случиха тези неща, значи има причина".

"Не мога просто да приема, че Сунига каза, че влизането му е било единиборство. Всеки във футбола знае, че изобщо не беше нормално. Аз просто не можех да се защитя в ситуацията".

"Бог обаче ме е благословил. Можех сега да съм в инвалидна количка, ако ударът бе с 2 сантиметра по-ниско. Сунига ми се обади, за да ми се извини на следващия ден. Не изпитвам омраза към него и му пожелавам всичко най-добро в кариерата", завърши Неймар.