Бившият английски национал Рио Фърдинанд оцени представянето на немските и аржентинските национали във в. "Дейли Мейл" преди финала на "Маракана" тази вечер.

ГЕРМАНИЯ

Мануел Нойер

Най-добрият вратар в света. Играе страхотно с крака, няма проблеми с излизанията за високи топки, действа успокоително на съотборниците си.

Оценка: 9/10

Филип Лам

Представи се отлично на полуфинала срещу Бразилия. Лам е бърз и е много неприятен съперник, притежава финес и постоянство. Прекрасен футболист

Оценка: 8/10

Жером Боатенг

Изглеждаше несигурен в началото на турнира, но постепенно подобри играта си. Чувства се добре до Хумелс в центъра на отбраната и умее да изнася топката.

Оценка: 7,5/10

Матс Хумелс

Един от най-добрите централни защитници на Мондиал 2014. Неслучайно е включен в списъка на претендентите за играч №1 на турнира.

Оценка: 8/10

Бенедикт Хьоведес

Мисля, че по принцип той е най-слабото звено в защитата на Германия, но до момента се представи добре на турнира и не се оставя да го хванат в крачка.

Оценка: 7/10

Бастиан Швайнщайгер

Играе просто, но го прави блестящо. Представя се страхотно в дефанзивен план – нещо, което не бях забелязвал в играта му досега.

Оценка: 8,5/10

Сами Кедира

Още един футболист, който игра фантастично при победата със 7:1 над Бразилия. Той се раздава по целия терен и е сред най-добрите играчи на Германия досега.

Оценка: 8,5/10

Тони Крос

Фантастичен футболист – спокоен, уверен и предвидлив. Умее да бележи голове и играе с топката най-много от всички на световното.

Оценка: 8,5/10

Месут Йозил

Атакуващият халф даде своя принос за класирането на финала, но не може да се каже, че блести. Представя се солидно, но не показва всичко, на което е способен.

Оценка: 7,5/10

Томас Мюлер

Мюлер е ключов играч за своя отбор и направи страхотен турнир. Работоспособността му е изключителна, а голмайсторските му умения – незаменими. Освен че бележи, той раздава и асистенции.

Оценка: 9/10

Мирослав Клозе

Той е най-добрият голмайстор в историята на световните първенства и това е напълно достатъчна характеристика. Головете са солта на играта, а той е №1 по този показател. Отличен реализатор.

Оценка: 8/10

ОБЩА ОЦЕНКА: 89,5/110

 

 

АРЖЕНТИНА

Серхио Ромеро

Стана герой при дузпите срещу Холандия. Представи се добре до момента, но финалът ще е голямо изпитание за него. Трябва да е на висота, за да даде шанс на Аржентина да спечели.

Оценка: 8/10

Пабло Сабалета

Не е толкова активен по фланга, както в Манчестър Сити. Представи се солидно до момента.

Оценка: 7,5/10

Мартин Демикелис

Мнозина го недолюбват, но засега той се справя много добре. Със сигурност не е допуснал крупни гафове и добре предвижда ходовете на съперниците.

Оценка: 7,5/10

Есекил Гарай

Мисля, че той е най-добрият аржентински защитник на турнира. Има внушително присъствие и затруднява максимално противниците.

Оценка: 8/10

Маркос Рохо

Харесва ми, защото обича да атакува. Той е млад и атлетичен и в бъдеще ще стане още по-добър.

Оценка: 7,5

Лукас Биля

Силен е физически, работи здраво в средата на терена и е добър подавач.

Оценка: 7

Хавиер Масчерано

Той е може би най-добрият аржентински футболист на световното. Играе много отговорно, отнема майсторски топката и изпълнява отлично ролята на защитна стена пред централните бранители. Изключително стабилен футболист.

Оценка: 8,5/10

Есекил Лавеси

Способен е на много повече, що се касае до вкарването на голове и подаването на голови пасове. Досега не е показал уменията си, които демонстрира на клубно равнище.

Оценка: 7/10

Анхел ди Мария

Той умее да пробива, да бележи и да надиграва съперниците един на един. Би бил полезен във всеки отбор. Ако е успял да се възстанови напълно, ще има важна роля във финала

Оценка: 8/10

Гонсало Игуаин

Типичен реализатор. Ако го изпуснеш само за миг, ще те накаже. Аржентина ще разчита много на головия му нюх срещу Германия.

Оценка: 7,5/10

Лео Меси

Не е в оптимална форма, но въпреки това имаше запомнящи се моменти на световното. Засега не е показал най-доброто от себе си, може би го пази за финала.

Оценка: 8/10

ОБЩА ОЦЕНКА: 84,5/110