Леванте даде сериозен отпор на Атлетико Мадрид, но столичани все пак спечелиха с 3:2 у дома в мач от 17-ия кръг на испанското първенство.

Така Дюшекчиите излязоха на първо място с 46 точки, с 3 повече от Барселона, който утре гостува на Хетафе.

Двубоят мина през 2 изравнявания, а в герой за Атлетико отново се превърна Диего Коста, който вкара два гола и вече има 19 за сезона, с два повече от Кристиано Роналдо.

Още от началото стана ясно, че двубоят няма да бъде лесен за домакините, защото Леванте поведе още във 2-ата минута.

Тогава Никос Карабелас изведе отлично Андреас Иваншиц в коридора между крайния и централния бранител, австриецът овладя и останал сам срещу Тибо Куртоа реализира.

Това шокира домакините, които в 10-ата минута можеха да губят с два гола. Давид Барал се пребори за една топка и макар и падайки успя да отправи много опасен удар под гредата, но белгийският вратар показа отличен рефлекс и изби.

Постепенно Дюшекчиите се окопитиха и пренесоха играта в половината на съперника. Те обаче трудно стигаха до опасни положения. Въпреки това натискът им даде резултат. В 30-ата минута отлично центриране на Хуанфран стигна до непокрития Диего Годин, който с удар с глава изравни.

Последва натиск на домакините и Диего Коста бе изведен добре в наказателното поле, но вратарят на Леванте се хвърли в краката му и изби. До почивката отново бразилецът, Давид Вия и Годин изпуснаха добри положения.

Скоро след нея обаче логичното се случи. Центриране на Габи от свободен удар към далечната греда, бе засечено отлично от въздуха от Коста, който вкара с изстрел в близкия ъгъл 18-ия си гол за сезона.

Само че в 56-ата минута Леванте изравни. След корнер на Атлетико топката бе пратена към центъра, където Педро Риос я овладя и тръгна мощно напред, преодоля Филипе Луис и се оказа сам срещу вратаря. Двама играчи на столичани бяха на път да го настигнат, но Риос стреля отлично от 17-18 метра в десния ъгъл и прати топката до гредата, правейки 2:2.

Все пак в 76-ата минута мадридчани си отдъхнаха, защото получиха дузпа. Хуанфран стигна пръв до една топка в наказателното поле, а в опита си да я изчисти защитник не игра с нея. Диего Коста реализира, макар че малко остана на стража на Леванте да спаси.

До края Атлетико удържа аванса си, а Хуанфран от гостите бе отстранен малко преди последния сигнал, след като при борба за позиция в наказателното поле, удари Филипе Луис.

В добавеното време Диего Коста пропусна да вкара и трети гол, след като Адриан го изведе на много добра позиция, но ударът му мина покрай вратата.