Атлетико Мадрид не допусна грешка в домакинството си срещу Реал Сосиедад и след 4:0 си гарантира първото място след 22-ия кръг на Примера дивисион.

Дюшекчиите се възползваха от поражението на Барселона в събота и се откъснаха с 3 точки пред каталунците, с които от известно време вървяха заедно, като имат 57.

В началото на двубоя фенове и футболисти естествено почетоха починалата легенда на клуба Луис Арагонес, като моментът бе наистина много емоционален.

Баските бяха спечелили последните си 2 визити на „Висенте Калдерон“, но сега трябваше да се бранят още от началото. Диего Коста и Вия им създадоха проблеми прези в средата на първата част и Сосиедад да притесни привържениците на домакините, но Куртоа се справи.

В крайна сметка пробивът бе направен в 39-ата минута, когато Инсуа отне и комбинира с Коста, който намери Давид Вия и той реализира с отличен удар. При радостта си обаче нападателят се контузи и трябваше да напусне.

След почивката гостите заиграха по-активно, но пък не стигаха до опасни положения. В 59-ата минута повторен дебют за столичани направи Диего Рибас, който бе посрещнат с бурни аплодисменти и малко след това стреля над вратата.

Всичко приключи в 73-ата минута, когато Диего Коста вкара дежурното си попадение след подаване на Раул Гарсия. Само 2 минути след това Жоао Миранда реализира с глава след корнер за 3:0.

В 88-ата минута дойде ред и на Диего да отпразнува завръщането си в отбора с гол. Себоя Родригес го намери в наказателното поле, бразилецът овладя и преодоля спокойно Браво, за да оформи крайния резултат.