Нападателят на Атлетико Мадрид Давид Вия не е сериозно контузен, като се очаква да бъде извън игра за следващите десетина дни.

Футболистът пострада снощи при успеха над Реал Сосиедад, без да има контакт със съперник, като направените днес прегледи показаха, че няма мускулно разкъсване, а само възпаление.

Вия със сигурност ще пропусне първия мач с Реал за Кралската купа в сряда, както и гостуването на Алмерия от първенството в събота. Засега участието му в реванша с Кралския клуб на 11 февруари не е сигурно. Липсата му е обаче е неприятна, тъй като той се бе разписал 3 пъти в последните 5 срещи.

Бразилецът Филипе Луиш също не е на разположение на Диего Симеоне, но пък Арда Туран се завръща, след като преодоля своята травма.

За Реал пък днес в нормално участие в тренировката взе Гарет Бейл и по всичко изглежда, че ще бъде на линия за сблъсъка в сряда и Карло Анчелоти ще може да го използва. Уелсецът пропусна последните два двубоя на състава заради лека травма, но сега очакванията са да бъде на линия.