Манчестър Юнайтед може да загуби битката за подписа на младока от състава на Атлетико Мадрид Коке, като има вероятност той да акостира в Челси през лятото, пише "Дейли Стар".

"Червените дяволи" искат да привлекат в редиците си национала на Испания, но от мадридския клуб планират да го използват, за да привлекат за постоянно вратаря Тибо Куртоа, който играе в състава под наем от "Сините".

Според последни информации от Атлетико с готови да платят 16 милиона паунда и да дадат Коке на Челси, за да може Куртоа да стане собственост на отбора.

Младокът има клауза в договора си, че може да напусне срещу 50 милиона паунда, но със сигурност от Атлетико ще го продадат на доста по-ниска цена, ако се стигне до напускането му. Клаузата е направена само, за да охлади мераците на големите отбори да го вземат евтино. 

Междувременно пък същото издание отбелязва, че има и друг вариант пред Атлетико, за да може отборът да задържи Куртоа за постоянно.

Има вероятност на Челси да бъде предложен Диего Коща плюс 8 милиона паунда в замяна на талантливия белгийски вратар.

Смята се, че нападателят може да бъде доста по-съблазнителен за лондончани отколкото Коке.

Клаузата за разтрогване на Коща е 32 милиона паунда, но според последни информации напоследък цената му е паднала. Нападателят се намира в страхотна форма през този сезон и е един от главните виновници отборът му да е в битката за титлата.

От Челси пък изключват за момента продажба на Куртоа, тъй като виждат в него бъдещия титулярен вратар на тима. 21-годишният страж парафира за пет години с Челси през 2011 година, но през последните три сезона играе под наем в Атлетико. Смята се, че Реал Мадрид и Барселона също имат мераци към него.