Нападателят на Атлетико Мадрид Давид Вия поднови нормални тренировки и може да се завърне в игра за мача с Валядолид в събота. 

32-годишният футболист получи разтежение в бедрото преди 2 седмици в двубоя с Реал Сосиедад от първенството и очакванията бяха, че няма да играе десетина дни. 

Периодът се оказа малко по-дълъг, като той пропусна двата двубоя с Реал от полуфиналите за Купата на Краля, както и сблъсъка с Алмерия в първенството. 

И трети срещи не само че отборът загуби, но и не успя да отбележи гол, така че възстановяването на Вия изглежда много добра новина за Диего Симеоне. 

Според испанските медии най-вероятно той ще се появи след почивката на утрешния двубой, като идеята е да вземе по-сериозно участие в мача с Милан в средата на следващата седмица. 

Вратарят Тибо Куртоа обаче продължава лечението си и няма да играе срещу Валядолид, като е малко вероятно да запише участие и срещу Росонерите. През уикенда на вратата на Атлетико отново ще бъде Даниел Арансубиа, чийто червен картон от двубоя миналия уикенд, бе отменен