Атлетико Мадрид спря серията си от 3 поредни загуби във всички турнири, след като победи Валядолид с 3:0 у дома и си върна увереността преди сблъсъка с Милан от Шампионската лига. 

Дюшекчиите паднаха на два пъти от градския съперник Реал, а между тези срещи ги победи и Алмерия в първенството, като те не успяха да вкарат нито един гол в двубоите. 

Головата суша обаче приключи много бързо този път. Още в 3-ата минута Габи изпълни бърз свободен удар и намери Раул Гарсия на границата на наказателното поле и полузащитникът реализира 8-ия си гол в първенството и 14-и във всички турнири. 

Само 2 минути след това халфът се превърна в асистент, като този път изведе Диего Коста и бразилецът прехвърли излизащия напред вратар, за да удвои преднината. Попадението бе под №21 в Лигата за нападателя. 

След този добър развой на събитията, столичани се успокоиха, а и съперникът им не правеше нищо, за да ги притесни. След почивката Годин накара вратаря на Валядолид да спасява удара му, а Марио Суарес удари греда. 

В 74-ата минута Годин засече центриране от корнер, за да оформи класическия успех, с което Атлетико достигна границата от 60 точки, докато противникът му остава в зоната на изпадащите с 21.