Голмайсторът на Атлетико Мадрид Диего Коста остана скромен, след като вкара 2 гола и помогна за победата над Милан с 4:1, която прати Дюшекчиите на 1/4финалите в Шампионската лига. 

„Този успех е заслуга на всички. Головете ми няма как да дойдат, ако и останалите не се стараят и не се раздават на терена. Сам не бих могъл да постигна това” заяви бразилецът с испански паспорт. 

„Целият отбор заслужава поздравления, а аз просто се опитвам да му помогна да печели. Страхотно е, че продължаваме напред, защото това е невероятен турнир. При 1:1 имаше напрежение, но успяхме да се справим с него и след втория гол бе по-лесно” добави Коста, който няма претенции за следващия съперник. 

„В тази фаза, който и да бъде противникът със сигурност ще бъде труден, така че нямам предпочитания. Ние ще се опитаме да се насладим на тези двубои и да играем по възможно най-добрия начин” изтъкна още нападателят. 

Той вече има 7 гола в надпреварата, като се разписва на всеки 53,7 минути игра и в голмайсторската класация изостава само от Кристиано Роналдо и Златан Ибрахимович. Общо за сезона сметката му от попадения се увеличи на 29 в 38 двубоя във всички турнири.