Атлетико Мадрид не изпусна първото място в Примера дивисион. Столичани спечелиха с 2:1 гостуването си на „Сан Мамес“ срещу Атлетик Билбао и отново са с точка пред Барселона, като активът им се увеличи до 76.

Тимът на Диего Симеоне изостана в началото, но след това стигна до обрат с голове на Диего Коста и Коке и победи съперника си за 4-и път през сезона, след като освен в първенството го победи на два пъти и за Кралската купа.

Поражението не промени позицията на баските, които са 4-и с 56 точки, но утре Реал Сосиедад и Виляреал могат да се приближат на 4 и 5 ако спечелят своите мачове.

Двубоят започва лошо за мадридчани, които изостанаха още в 7-ата минута. Дълга топка пратена към вратата на Куртоа не бе изчистена от Годин, а и Адурис не успя да я овладее. Икер Муниаин се оказа най-находчив, като изпревари Хуанфран, а след това преодоля и вратаря на гостите – 1:0.

Атлетико веднага опита да отговори и Диего Коста пропусна да изравни, след като бе изведен от Коке сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее в 14-ата минута.

Бразилецът с испански паспорт обаче се реваншира за пропуска си в средата на първата част. В 23-ата минута Соса пресече подаване на Итураспе, след това топката стигна до нападателя, който финтира Сан Хосе и направи 1:1 с 25-ия си гол в първенството за сезона.

В 34-ата минута Раул Гарсия стреля високо, след като трябваше да се справи много по-добре и да вкара. Домакините отговориха с положение пред Сусаета, който с глава пропусна да накаже лошо излизане на вратаря Куртоа.

Скоро след паузата Диего Коста пропусна да изведе гостите напред от добра позиция, а в 51-ата минута реферът не отсъди чиста дузпа за столичани, когато при една ситуация техният голмайстор откровено бе спънат от Лапорт, правейки финт в наказателното поле.

Все пак  в 56-ата минута Дюшекчиите стигнаха до пълния обрат. Коке получи фронтално срещу вратата, след което подаде на фланга и продължи движението си към наказателното поле. Филипе Луис центрира и халфът се оказа на най-добрата позиция, като засече с глава на близката греда и прати топката в мрежата.

Няколко минути след това обаче Куртоа трябваше да запазва преднината и да избива покрай вратата опасен удар на Адурис с глава. В средата на втората част нападателят на домакините претендира за дузпа, но токава определено нямаше. По-съмнително бе положение в 79-ата минута, когато Гайска Токеро сякаш бе изблъскан, но реферът замълча.

Малко след това Токеро центрира опасно към Адурис, който стреля с глава, но Куртоа изби над гредата. Последва неточен удар на Муниаин, след като и баските натиснаха в последните минути.

В 86-ата минута домакините останаха с човек по-малко, след като Лапорт спъна Диего Коста и бе изгонен. Интересно е, че в ситуацията играч на Атлетико се оказа сам срещу вратаря и реферът можеше да даде авантаж, но не го направи.

В крайна сметка Атлетико запази преднината си и спечели ценни 3 точки и продължава да се бори за първата си титла от 1996 година.