Атлетико Мадрид направи нова крачка към мечтаната титла, след като в първи мач от 34-ия кръг на Примера надви Елче с 2:0 у дома.

Столичани имаха много трудности, но стигнаха до успеха благодарение на попадение на Жоао Миранда в средата на второто полувреме и на Диего Коста в края от дузпа. Преди това пък Давид Вия бе изпуснал от бялата точка в началото на второто полувреме.

Така тимът вече има 85 точки и увеличи аванса си пред Реал над 6 и пред Барса на 7 точки преди двубоите на конкурентите си. Три победи в следващите 4 срещи ще донесат купата на „Висенте Калдерон“.

Както се очакваше Диего Коста стартира в мача, въпреки сериозната рана, която получи в мача с Хетафе. Той водеше атаката заедно с Давид Вия, а и Адриан Лопес стартира.

Още в началото Коста бе изведен в наказателното поле, но от малък ъгъл стреля неточно. След това вратарят на Елче изпревари нападателя при едно подаване към него.

Предимството на домакините обаче трая сравнително кратко, след което гостите започнаха да играят все по-добре. Те задържаха топката и действаха със самочувствие, което изнерви столичани.

В 25-ата минута Тибо Куртоа спаси Атлетико. Той първо отрази много опасен удар отдалеч на Хави Маркес, а при последвалия корнер изби опита на Сапунару с глава, който бе от няколко метра.

В ответната атака Адриан подаде към свободния в средата на наказателното поле Филипе Луис, но той стреля разочароващо. В 31-ата минута домакините пак оцеляха. Ривера даде отлично диагонално подаване към спринтиращия Карлес Хил, който получи на чиста позиция, но стреля над вратата.

Малко преди паузата Атлетико пропусна да вкара. След центриране на Хуанфран Диего Коста отклони с глава, а зад него Давид Вия, който бе в съмнително положение за засада, стреля покрай вратата.

На почивката Диего Симеоне пусна Раул Гарсия и точно той успя да спечели дузпа в 50-ата минута, давайки възможност на домакините да поведат. Вия обаче не успя да преодолее вратаря Ману Ерера.

Малко след това Вия прати топката в мрежата след статично положение, но попадението правилно бе отменено заради засада и нещата определено не вървяха за домакините.

Те обаче определено натиснаха и пренесоха играта в половината на съперника, а в 71-ата минута стигнаха и до скъпоценния гол. След корнер топката бе пратена към далечната греда, където защитникът Жоао Миранда се извиси и стреля параболично с глава в далечния ъгъл.

До края домакините действаха стабилно и не допуснаха опасни ситуации пред Куртоа. В 88-ата минута Диего Коста пропусна да реши всичко, след като се измъкна от наказателното поле, но не успя да преодолее вратаря на съперника.

В 90-ата минута обаче Филипе Луис изведе Коста отлично сам срещу вратаря и след лек контакт със Сапунару бразилецът падна. Реферът отсъди втора дузпа за домакините, макар и положението да бе доста спорно.

Коста обаче не сгреши и гарантира триумфа с 27-ия си гол в първенството от началото на сезона.