Централният защитник на Атлетико Мадрид Жоао Миранда обяви, че тимът му е готов и да страда, защото знае, че титлата не се печели лесно.

Бразилецът вкара важния първи гол при победата над Елче снощи, с което помогна за трудния успех с 2:0, приближил тима му още една стъпка до крайната цел.

„Ние знаем, че ще има моменти, в които ще страдаме и сме готови за тях, тъй като титлата не се печели лесно“ заяви бранителят, който се разписа в средата на второто полувреме, когато нервността започваше да става сериозна, особено след като Давид Вия бе изпуснал дузпа.

Миранда вкара след корнер, когато засече топката на далечната греда с глава и я прати в левия ъгъл. След двубоя той разкри, че ситуацията е отработвана на тренировки многократно. „Ние тренираме това положение. Знаех къде ще бъде пратена топката, тъй като имаме отлични играчи, които могат да центрират и бях подготвен“ разкри той.

„Разбира се, че победата е много важна. Показахме характер и трябва да продължим по същия начин, защото до края няма да бъде по-лесно. Сега обаче имаме и двубой срещу Челси, който също трябва да изиграем както трябва“ каза още футболистът на Дюшекчиите.