Атлетико Мадрид е много близо до привличането на крайния защитник на Гранада Гилерме Сикейра, съобщава „Марка“.

Според изданието почти сигурно футболистът ще пристигне на „Висенте Калдерон“ с трансфер на стойност 10 милиона евро. Възможно е от Гранада първоначално да преотстъпят бразилеца в Мадрид, след като през миналия сезон той игра под наем в Бенфика, или да поискат в замяна да получат нападателя Лео Баптистао, който не влиза в плановете на Диего Симеоне.

Евентуалното идване на Сикейра до голяма степен означава, че тимът най-вероятно ще се раздели с Филипе Луис, който е желан от Челси и е много вероятно да последва съотборника си Диего Коста.

В същото време днес Атлетико представи новия си вратар Мигел Анхел Моя, който бе купен за 3 милиона евро от Хетафе и подписа договор за 3 сезона. Това определено увеличава възможността Тибо Куртоа да не бъде част от столичани през следващата кампания.

„За момента аз съм единственият сигурен вратар в Атлетико, но ще видим какво ще стане вбъдеще. Развълнуван съм и нямам търпение да започна Още не съм говорил със Симеоне, който е в заслужена почивка. Ще го направя в началото на подготовката“ заяви Моя.