Новото попълнение на Атлетико Мадрид Марио Манджукич обяви, че стилът на игра на испанския шампион му допада и това е една от причините да пристигне в отбора. 

Хърватинът ще трябва да замени Диего Коста на „Висенте Калдерон”, след като бразилецът отиде в Челси. Дюшекчиите извадиха 22 милиона евро за 28-годишния футболист, които натрупа солиден опит в Бундеслигата. 

„Много се радвам, че съм тук. Познавам добре Атлетико Мадрид, който разполага със силни футболисти и много добър треньор. Стилът на игра на тима ми допада и вярвам, че тук ще имам много хубави моменти” заяви играчът, чието идване бе потвърдено в сайта на клуба. Договорът му е за 4, а не както се смяташе първоначално - за 5 години. 

Днес преди обед той премина успешно медицинските прегледи, след което ще бъде пуснат в почивка, тъй като участва на световното първенство в Бразилия. Очаква се официалното му представяне като играч на отбора да бъде след края на ваканцията, когато пристигне в Мадрид, за да се включи в подготовката на състава. 

В Атлетико се надяват, че идването на Манджукич ще компенсира напълно продажбата на Диего Коста, който през миналия сезон вкара 36 гола в 52 мача. Очакванията са обаче атаката на състава да бъде подсилена още, за да се избегне зависимост от един футболист.