Стражът на Бенфика Ян Облак разкри, че ще продължи кариерата си в Атлетико Мадрид.

Словенският национал от известно време е свързван с трансфер на "Висенте Калдерон", като Диего Симеоне вижда в неговото лице перфектен наследник на Тибо Куртоа, който се завръща в Челси след поредния наем в испанския тим.

"Ще напусна Бенфика в посока Атлетико Мадрид. Още от детските ми години мечтата ми бе да играя в испанското първенство, което е дори по-добро от португалското", обяви Облак пред "А Бола".

"Трансферът ми в Атлетико ще бъде ново предизвикателство, което не искам да изпускам. Бенфика искаха да ме задържат и направиха всичко възможно, за да ми попречат да напусна отбора, но моето желание е да играя в състава на "Дюшекчиите".

"Никога няма да забравя престоя ми в Бенфика. Пожелавам на клуба всичко най-добро и оценявам цялата тази подкрепа, която получих тук. Това е един фантастичен отбор. Финансовите параметри не са в основата на преминаването ми в Атлетико, но е ясно, че там ще взимам повече пари", каза още той.

21-годишният Облак премина в Бенфика от редиците на Олимпия Любляна през 2010 година, като бе отдаван под наем в отборите на Бейра Мар, Олянензе, Униао Лейрия и Рио Аве преди да се утвърди като титуляр в тима.

Признанията на словенеца са сериозна индикация, че той ще бъде новият вратар на испанския тим, но още няма нищо официално обявено от двата клуба.