Атлетико Мадрид ще се опита да влезе в зона Шампионска лига през новия сезон, обяви треньорът Диего Симеоне преди първия мач за Суперкупата на страната срещу Реал утре в полунощ българско време. 

Дюшекчиите изненадаха фаворитите през изминалата кампания и спечелиха титлата на Испания за първи път от 1996-а година, но сега наставникът явно не иска да натоварва тима си с големи очаквания. 

„Ако говорим за Суперкупата няма съмнение, че целта ни е да направим силен мач и да вземем трофея. Що се отнася до лигата трябва да отчетем, че в отбора има доста промени. Надявам се, че ще бъдем във форма, но ще трябва да се преборим със Севиля, Валенсия и Атлетик Билбао, за да стигнем до Шампионската лига” изтъкна аржентинецът, явно оставяйки първите две места в класирането за грандовете. 

„Разликата между нас и Реал не е голяма. За 95 милиона ние купуваме 7 или 9 футболисти, докато те взеха двама. Надявам се обаче, че селекцията ни не е приключила” заяви иронично Симеоне, след като Кралския клуб плати почти такава сума за Тони Кроос и Хамес Родригес, а за същите пари на „Калдерон” дойдоха 4 пъти повече играчи. 

„Миналата година малко не ни достигна да спечелим Суперкупата и сега имаме нова възможност, макар и да знаем, че ще трябва да положим сериозни усилия, за да го направим. Все пак съм доволен, защото сме по-силни от миналия сезон и се надявам, че ще направим добра кампания” сподели още специалистът.